Micul Explorator

Vineri, 17 septembrie 2010, Micul Explorator – program educaţional tematic derulat de Secţia pentru Copii şi Tineret, i-a invitat pe elevii clasei a IIa B, de la Şcoala Generală nr. 6, la o incursiune în istoria artei.

În cadrul atelierului, copii au fost provocaţi la un dialog pe tema elementelor principale ale limbajului plastic (culoarea, forma, punctul, linia), au urmărit un filmuleţ care le-a purtat paşii prin peşterile din sud-vestul Franţei, unde au putut admira picturile rupestre, prin lumea impresionantelor fresce ale capelelor italiene, şi nu în ultimul rând, prin saloanele de artă modernă şi contemporană ale celor mai renumite capitale europene.

Partea practică a atelierului a constat în realizarea unui alfabet artistic. Fiecare elev a primit o foaie pe care a fost imprimată una dintre literele alfabetului, iar tehnica folosită a fost aceea a realizării conturului,  în acuarelă, a literei primite.

Pachetul educaţional (care cuprinde: materialul informativ, vocabularul, filmul şi exerciţiul practic) este disponibil la Secţia pentru Copii şi Tineret, şi în curând şi pe blog, în secţiunea „Resurse – Pachete educaţionale”.
Dacă vi s-a părut interesant, vă aşteptăm şi pe voi ! Imagini aici !

Administrator

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s