Ianuarie – Eminescu

Ca în fiecare an, în luna ianuarie, Secţia pentru Copii şi Tineret este gazda mai multor manifestări artistice şi culturale dedicate aniversării poetului Mihai Eminescu.

Şi poate pare greu de crezut, însă aniversarea poetului este un eveniment care suscită un interes aproape egal cu cel al serviciilor şi activităţile moderne oferite, care transformă secţia într-un spaţiu viu şi aproape neîncăpător.

Oaspeţii noştri au fost elevii clasei a II-a B, cls.a II-a D şi ai clasei a III-a A de la Şcoala generală nr. 5, însoţiţi de învăţătorii lor: Fogoros, M. Căplar, D. Gârbacea, elevii clasei a IV-a C de la Şcoala generală nr. 25, învăţător M.Ciobanu, elevii claselor a II-a B şi a III-a B de la Şcoala generală nr 2, învăţători M. Serban şi C. Enache.

Copiii au recitat, au cântat, au ascultat fragmente de proză în lectura bibliotecarilor secţiei, au desenat, au vizionat expoziţia de carte  şi l-au întâlnit pe invitatul nostru special, domnul Dr. Ştefănescu, în vârstă de 90 de ani. Domnia sa le-a vorbit copiilor despre copilăria şi tinereţea poetului, făcând o paralelă cu propria sa copilărie, captându-i şi fermecând-i pe cei prezenţi, copii şi maturi, deopotrivă, astfel că ne-am propus să reluăm acest dialog între generaţii şi cu alte ocazii.

Imagii de la eveniment:

Melania Butnariu, bibliotecar
Secţia pentru Copii şi Tineret Braşov

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s