Aventurile lui Rică-Iepurică

În săptămâna 18 – 22 aprilie 2011, Rică-Iepurică a dat întâlnire copiilor care au venit însoţiţi de părinţi sau bunici, copiilor bibliotecarilor  şi  grupurilor organizate de la Şcoala generală din Cristian şi celor de la Centrul educaţional Kids Paradise la Secţia pentru Copii şi Tineret.

Iepuraşul le-a pregătit şabloane din care au confecţionat coşuleţe pentru ouăle de ciocolată dăruite de acesta, au confecţionat felicitări pentru cei dragi şi au participat la o serie de jocuri: au ajutat răţuşca să iasă  din labirint, au ghicit personajul ascuns între cifre şi literele alfabetului, au găsit diferenţele existente între cele două portrete ale iepuraşului, au extras dintre literele amestecate cuvintele specifice sărbătorilor pascale.

Întâlnirea a culminat vânătoarea de comori. Iepuraşul a ascuns printre rafturile cu cărţi, ouă care conțineau jucării mici.  Fiecare copil a putut alege un indiciu de pe panoul iepuraşului şi a plecat în căutarea comorii. Indiciile de genul:  „Comoara ta se află la  LITERATURĂ ROMÂNĂ- PETRE ISPIRESCU, BASMELE ROMANILOR,  la LITERATURĂ ROMÂNĂ – ION CREANGA, la         EXPOZIŢIA  DE CARTE “ZIUA INTERNAŢIONALĂ A CĂRŢII PENTRU COPII”,  la LECTURI ŞCOLARE – MIHAI EMINESCU, etc.“ au permis copiilor să descopere aşezarea cărţilor la raft şi totodată a fost un prilej de bucurie şi amuzament.

Imagini aici.

Melania Butnariu
Bibliotecar Departament Carte

Anunțuri

One response to “Aventurile lui Rică-Iepurică

  1. Multumesc mult! Ne-am jucat si ne-am distrat minunat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s