Harry Potter și Piatra Filozofală

Lansat pe 14 noembrie 2001, Harry Potter și Piatra Filozofală (engleză Harry Potter and the Philosopher’s Stone) este primul film din renumita serie Harry Potter, bazat pe romanul cu același nume al scriitoarei J. K. Rowling care îi are ca protagoniști pe Daniel Radcliffe, Rupert Grint, și Emma Watson.

Harry Potter este un copil orfan, crescut de matuşa şi unchiul său. La vârsta de unsprezece ani şi jumatate Rubeus Hagrid îl informează că  este de fapt un vrăjitor. Harry află că părinţii săi au fost ucişi de Lord Voldemort, chiar şi viaţa lui a fost în pericol, însă a reuşit să scape doar cu o cicatrice. Astfel, el este primul vrăjitor care îi scapă lui Cap-de-mort lucru care îi aduce celebritatea în lumea vrăjitorilor.

Harry Potter începe primul său an la Şcoala Hogwarts, de farmece şi magie, şi pe parcursul anului, împreună cu prietenii săi  Ron Weasley şi Hermione Granger încearcă să găsească misterul Pietrei Filozofale.

Dacă vreţi să aflaţi ce au descoperit, vă aşteptăm la Secţia pentru Copii şi Tineret să pătrundem împreuna în lumea plină de magie a lui Harry Potter.

Eugenia Ghimbăşan
Bibliotecar Departament Carte

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s