Sfârşitul unei Săptămâni Altfel

OLYMPUS DIGITAL CAMERASăptămâna Altfel a umplut străzile oraşului de şcolari mari şi mici. Dintr-o dată, oraşul a prins viaţă şi oriunde îţi întorceai privirea, pâlcuri, grupuri, şiruri ordonate de ochi vioi, iscoditori, miraţi sau cuminţi descopereau oraşul. Muzee, biblioteci, spaţii expoziţionale sau de joacă au fost luate cu asalt. Zumzetul „altfel” a cuprins mijloacele de transport în comun sau pe cele private şi s-a revărsat tocmai în Poiană sau la Zărneşti, în rezervaţie.  In sau outdoor, a fost o altfel de săptămână pentru copii, profesori şi părinţi, deopotrivă. Istoria, ştiinţele exacte sau nu, au devenit negreşit interesante pentru că toate au fost, în sfârşit, abordate şi trăite altfel.

Altfel, la bibliotecă, aşa cum ştiţi. Roluri cât găseşti doar într-o bibliotecă: o carte vie (Alice), un povestitor (Melinda), un animator (Mela), un facilitator (Claudia), un artist (Adriana), un îndrumător (Jeni) şi rolurile se schimbă pe măsură ce, pe uşa secţiei rămasă deschisă, pentru că doar ea işi pierduse rostul, intrau alte şi alte grupuri. Şi atunci când sălile secţiei nu au mai putut îmbrăţişa marea de prichindei, aceştia şi-au croit drum spre sediul central şi au umplut secţiile de limbi străine, dar şi locul destinat adulţilor, în mansardă sau la demisol au putut răscoli în voie comorile bibliotecii.

La voi cum a fost?

Anunțuri

One response to “Sfârşitul unei Săptămâni Altfel

  1. A fost o saptamana plina, cu grupuri multe venite in vizita. Am ghidat astfel de grupuri, programate din timp, iar printre ei erau elevi de la clasa 0 pana la a VIII-a. Am avut surprize foarte placute, cu pici si adolescenti, interesati, inteligenti, curiosi, firi independente. Mi-a placut curiozitatea lor, stiau sa priveasca in jur, erau invatati sa se intrebe si sa intrebe, privind descopereau usor lucrurile si doreau sa le inteleaga. Ma gandesc ca la varsta lor eu nu aveam simtul lor de observatie si mai ales deprinderea de a intreba. Este bine ca au crescut astfel, liberi, si au invatat sa chestioneze, este un semn de sanatate intelectuala si de exercitiu a libertatii. O generatie mobila, care mi-a castigat increderea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s