Lumea fermecată a bibliotecii

2 (67) La mai putin de 24 de ore de la deschiderea expoziției interactive de jocuri,  organizată în parteneriat cu Muzeul Jocurilor din Chemnitz, Germania, caietul cu programări și-a completat toate filele dedicate lunii mai.

Primii copii care au testat jocurile de recunoaștere și reconstituire a imaginilor, de dezvoltare a abilităților motrice fine și de cunoaștere a unor  noțiuni  legate de mediul înconjurător, jocuri cunoscute sub numele generic „puzzle”, au fost cei de la Grădinița Martinică.

De ce e atât de spectaculos să faci un puzzle la bibliotecă? Pentru că aici fiecare joc începe cu o poveste. Pentru că jocurile puse la dispoziția copiilor sunt construite din materiale ecologice, au forme, dimensiuni și culori adecvate vârstei și nivelului de dezvoltare al copiilor. Pentru că e un prilej de a-i avea alături pe părinți și de a se juca împreună. Pentru că jocul rămâne principala activitate amuzantă de învățare.  Pentru că bibliotecarii secției iubesc ceea ce fac și știu să se joace.

Despre celelalte motive, în postul următor….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s