ZICI în cifre

IMG_0162.JPGCitim Împreună România a celebrat în 16 februarie a.c., Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI), prin sesiuni de lectură organizate în 80 de biblioteci, școli și librării din 29 de județe.

Organizată de către Lit World, ZICI – Ziua Internațională a Cititului Împreună – este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de țări.

Aflat la prima ediție în România, evenimentul coordonat la nivel național de grupul Citim Împreună România, a dorit să adune 20 de parteneri cu care să organizeze în țară acest eveniment. La selecția partenerilor s-au înscris 80 de organizații – școli, organizații non-profit și chiar o librărie, plus 12 biblioteci județene.

Biblioteca Județeană „George Barițiu Brașov” a fost reprezentată de Secția pentru Copii și Tineret, care în perioada campaniei a organizat:

  • 9 ÎNTÂLNIRI DE LECTURĂ
  • 9 ACTIVITĂȚI PRACTICE
  • 1 ÎNTÂLNIRE SKYPE cu colegii bibliotecari și copiii de la Cluj
  • 1 COLOCVIU DEDICAT EDUCATORILOR

Celor doi autori de carte, Alexandru Stănescu și Lia Stănescu -ilustrator, invitații noștri de onoare, li s-au alăturat 28 de cadre didactice cu care am discutat despre importanța lecturii cu voce tare și peste 500 participanți – preșcolari, școlari mici, elevi, dar și mămici și bunici, care s-au bucurat de poveștile alese cu grijă pentru ei.

Celor care nu au putut lua parte la acest eveniment din varii motive, le reamintim că nu avem nevoie de o sărbătoare specială a lecturii. La secția noastră lectura cu voce tare este celebrată în fiecare zi.

Ora de poveste este a ta și te așteaptă!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s